Nicklas Lindqvist i öppenhjärtig intervju!

fffff

Nicklas Lindqvist är en utav många nyförvärv denna säsong. Spelaren berättar om sin meritfyllda karriär, sin fotbollsfostran i Hammarby och om sin första tid i Akropolis.

Han har dribblat, klackat och sprungit förbi väldigt många motståndare, Nicklas Lindqv20140608-195926_goj15389_54_med-2ist vet hur man hanterar en boll med fötterna. Han har spelat med Kennedy Bakircioglu, Max Von Schlebrügge, haft Nanne Bergstrand som tränare, genomfört en lyckad provträning med Tottenham Hotspur F.C., spelat mot PSG på Tele 2 Arena, men alltid haft fötterna på jorden. Framgångarna har inte stigit honom åt huvudet. ”Lincan” är ödmjuk inför alla uppgifter, han vet att det kan vända snabbt och hur det känns att inte riktigt få chansen man kanske var värd att få.

Livet är en berg- och dalbana, ena sekunden avgudar man en och sedan kan man försvinna helt och bli en i mängden, uttrycker Nicklas.

Nicklas värvades till Akropolis IF inför denna säsong från Nyköping BIS där han varit en tongivande spelare de senaste säsongerna. Han är fotbollsfostrad i Hammarby, dit han kom som 9-åring från Farsta FOC.I Hammarby ansågs han länge som en utav de största talangerna, han hade en kraftigt stigande utvecklingskurva, och 2011 gjorde han med sitt första år i juniorlaget en stark säsong. Det ledde till att han fick träna med A-laget och han togs även ut i truppen till en seriematch.

556555_10151603919306574_995970585_n2012 skrev han på sitt första A-lagskontrakt med klubben. Säsongerna 2012-2014 gjorde Niklas sammanlagt 26 A-lagsmatcher och 1 mål (mot GAIS) i Superettan för Hammarby IF. Innan dess hade han även åkt över till Storbritannien, där han genomförde en lyckad provträning för Premier League klubben Tottenham Hotspur F.C.

Som fotbollsspelare är Nicklas oerhört snabb, offensivt skicklig med en bländande teknik. Han är en tvåfotad spelare som gärna spelar på vänsterkanten i en offensiv mittfältsroll. Där får han användning för sitt främsta signum – sin snabbhet.

Akropolis redaktionen tog en pratstund med Nicklas efter att onsdagsträningen avslutats på Spånga IP.

Berätta lite om din tid i Hammarby, du har ändå spelat för en klubb som har ”Sveriges bästa publik”.

– Mäktigt självklart! Jag tog mig genom alla ungdomslag och sen vidare upp i A-laget. Att sedan ha fått vara med om att ta Bajen tillbaka  till Allsvenskan, det är minnen man bär med sig hela livet.

Du fick åka över och provträna med Tottenham, hur var det ? 

– Jag gjorde en bra säsong i juniorallsvenskan och blev inbjuden till provspel, jag gjorde några träningar och spelade en match mot Birmingham där jag gjorde ett mål. Dom var nöjda med mig, men det drog ut på tiden och då valde jag att skriva på för Hammarby istället.

Dina tankar inför denna säsong.

– Jag tror det kommer bli en bra säsong för oss. Det är en tuff serie men det känns bra och jag tror vi har stora möjligheter att fortsätta vara ett topplag.

Bästa spelaren du har spelat med- och mot.

– Bästa spelaren jag spelat med måste nog vara Kennedy Bakircioglü. Vi mötte PSG med Hammarby i en träningsmatch på Tele 2 Arena och där fanns det många bra spelare. (skratt) 

Du har haft en lyckad start i Akropolis, vad tror du ligger bakom det?

– Jag gillar sättet vi spelar på, det passar mig perfekt och vi har ett bra lag. Vi har börjat hitta varandra mer och mer för varje match och saker och ting har börjat falla på plats, vi vet hur vi ska spela.

Vad gör du om 10 år ?

– Förhoppningvis är jag i slutet på en lyckad fotbollskarriär.

En hälsning till alla Akropolissupportrar.

– Kom ner till Spånga IP och stötta oss, jag tror det blir en bra säsong för Akropolis!

 

Fakta: Nicklas Lindqvist
Född: 1994-10-18
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: 2012-2014 Hammarby IF 26 (1), 2015-2017 Nyköping BIS 45 (10)
Landslag: 2011-2013 Sverige U-19 (7)
Längd: 174 cm
Vikt: 68 kg

 

Vi tackar Nicklas Lindqvist och önskar honom ett stort lycka till inför kommande säsong! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

georgiosgultidis@gmail.com

+46 (0) 76 948 01 36