Akropolis IF – Nyköping BIS (1-1) 4-1

Screen Shot 2017-05-08 at 09.29.20

 

”Återigen en målrik sammandrabbning med Akropolis IF som segrare”

Akropolis spelade idag sin andra hemmamatch för säsongen. Vädret var stundtals strålande, hemmapubliken var på plats och souvlakin grillades på som vanligt. Allt var bäddat för att det skulle bli en härlig sammandrabbning mellan Akropolis IF och Nyköping BIS. Om det var tack vare publiken, vädret eller souvlakin, det vet ingen, det alla vet efter dagens match är att det bjöds på en härlig fotbollsfest på Spånga IP.  

Under morgonen fick vi tränarteamet ett negativt besked då en utav mittbackarna (Marcus Haglind-Sangré) insjuknade i feber. Iakovos kom in istället och resten är historia. 

Bortalaget Nyköping började bäst. Redan efter fem minuter lyckades man göra 1-0 genom Carl Björk som nådde högst på en vänsterhörna. Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget svarade på baklängesmålet. Efter fyra spelade tävlingsmatcher så är det första gången som Akropolis först släpper in ett baklängesmål. Men efter tio minuter lyckades man samla ihop sig och kvittera genom högeryttern Konstantinos Stavrothanasopoulos. Ett fint inspel från vänsterkanten frispelade en helt omarkerad Konstantinos som enkelt kunde avsluta bollen i mål.

Efter målet så tog hemmalaget över spelet, hade ett stort bollinnehav och skapade väldigt många farliga anfallslägen som inte resulterade i något mål. Båda lagen gick till halvtidsvilan med varsitt mål i bagaget.

Andra halvleken började bäst för hemmalaget Akropolis. Försvarsspelet var stabilt, mittfältet var kreativt och de offensiva spelarna avslutade tre utav de farligaste anfallen i mål.

Adhavan Rajamohan gjorde 2-1 fyra minuter in på halvleken. Efter ett fint, centralt spel, frispelades han och rullade därefter in ledningsmålet med en fin bredsida. 3-1 gjorde Nicklas Lindqvist i minut 65, Eyasu Alemayehu drev bollen fint genom hela det centrala mittfältet och frispelade Nicklas som behärskat placerade in bollen i målvaktens vänstra hörn.

Som ni säkert redan känner till, så brukar Akropolis matcher numera vara målrika. 3-1 var ett resultat som hemmalaget inte var nöjda med, utan att anfallen fortsatte och forceringen pågick in i det sista, vilket resulterade i att Adhavan Rajamohan återigen skulle få skriva in sig i målprotokollet. I matchminut 70, fick han en fin passning utanför motståndarnas straffområde. Han dribblade fint förbi sin motståndare, drog åt höger och placerade in ett kanonskott. 4-1 och Akropolis stod återigen som segrare ur en målrik match, som trots väldigt många spelarfrånvaron och annorlunda spelsystem visar hur bra kvalitet och sammanhållning truppen har.

Med tio minuter kvar, byttes även Dimitrios Giantsis in som äntligen fick göra sin ”riktiga” comeback efter ett år skadefrånvaro. På plussidan, noterar vi även Alagie Sosseh som fick spela mittback de sista 15 minuterna då Makis Gezos åtdrog sig en lättare skada och inte kunde fortsätta spela.

Akropolis har ännu inte spelat med samma startelva i mer än en match, truppen har spelare som kan spela på flera än en positioner, spelare som kämpar för varandra, en trupp, en grupp som verkligen symboliserar ordet lag, det visade man tydligt idag.

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos var nöjd efter matchen.

– En väldigt bra laginsats där vi kämpar för varandra, spelar med glädje och visar prov på härlig fotboll. Vi är det bollförande laget och skapar väldigt mycket offensivt vilket även resulterar i att vi vinner matchen med 4-1. 

Nästa match spelas på Söndagen den 13:e Maj klockan 16:00 borta mot Carlstad United 

Varningar: Konstantinos Stavrothanasopoulos 37′, Nordenberg 62′, Koroma 62′, Nikola Vasic 81′,  Gruda 88′

Målskyttar: Carl Björk 5′ 0-1, Konstantinos Stavrothanasopoulos 10′ 1-1, Adhavan Rajamohan 49′ 2-1, Nicklas Lindqvist 65′ 3-1, Adhavan Rajamohan 70′ 4-1

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik

4 Makis Gezos (74′ Nikola Vasic)

13 Iakovos Izountouemoi

3 Alex Simovski

23 Atosh Elmi

21 Adhavan Rajamohan  (80′ Dimitrios Giantsis)

10 Eyasu Alemayehu

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos (68′ Karl Cunningham)

11 Alagie Sosseh 

12 Nicklas Lindqvist

Avbytare:

Filip Anger, Carl Johan Ågren, Karl Cunningham, Athanasios Papadopoulos, Dimitrios Giantsis, Nikola Vasic

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

georgiosgultidis@gmail.com

+46 (0) 76 948 01 36