Carlstad United – Akropolis IF (0-0) 1-0

En målsnål match utspelade sig idag på Tingvalla IP. Akropolis kom till dagens match med 9 poäng i bagaget och totalt 13 mål framåt efter 4 spelade omgångar. 361 åskådare hade tagit sig till arenan idag för att se matchen på ett molnigt för dagen Tingvalla IP. 

Planen var inte lik den vid numera är vana vid på Spånga IP, ett svårt underlag att spela bollen längst med marken. Detta resulterade i att spelet ofta bestod utav långbollar och något riktig spel med bollinnehav fick vi inte åskada.

Hemmalaget Carlstad United började matchen bäst. Redan i den fjärde minuten skapade man matchens första farliga målchans, men Alex Simovski räddade bollen fint på mållinjen. Carlstad United hade sedan ett stort bollinnehav och man skapade enstaka farliga målchanser under den första halvleken, närmast kom man genom ett offsidemål som felaktigt dömdes bort av linjedomaren.

Akropolis skapade inte så många målchanser under den första halvleken, närmast kom man i den 39:e minuten genom ett distansskott som olyckligtvis inte resulterade i något mål.

Inför andra halvleken så ökade båda lagen tempot och man skapade väldigt mycket framåt. Akropolis fick ett alltmer större bollinnehav och man skapade farliga målchanser som olyckligtvis inte resulterade i något mål. Närmast kom Karl Cunningham som skruvade en fin frispark i ribban. Ett spelmål var nära till hands då Akropolis i den 53:e minuten kom i ett 3 mot 2 läge men anfallet avslutades genom ett gult kort till bortalagets anfallare.

Carlstad United bytte sedan in vindsnabbe Claes Nyman i den 62:e minuten. Fem minuter senare lyckades han ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter ett fint anfall. Det var så majoriteten av Carlstad Uniteds anfall såg ut, långbollar på deras djupledslöpande anfallare. Allt efter att tiden gick och Akropolis fortfarande låg under så försökte man lyfta upp laget för ett kvitteringsmål. Detta gav stora ytor till motståndaren som dock inte lyckades ta vara på sina målchanser och Akropolis kunde för andra gången denna säsong inkassera en förlust.

Återigen, ett svårt underlag att spela fotboll på, vilket oftast resulterade i väldigt många bollar på Alagie Sosseh som tillslut hade hela Carlstad Uniteds försvar på sig vid varje nickduell. Eftersom Akropolis oftast är det spelförande laget och ett lag som spelar bollen längst med marken, så påverkade detta matchen och sättet som man var tvungna att spela på. Vi gratulerar Carlstad United för vinsten, då de var det bättre laget för dagen.

Vi ser framemot nästa hemmamatch mot Arameiska/Syrianska IF på vår fina gräsmatta i Spånga!

Varningar: Alagie Sosseh 24′, Jernberg 29′, Gran 40′. Ike 53′, Nicklas Lindqvist 53′, Bellander 59′, Karlsson 83′

Målskyttar: Claes Nyman 67′ 1-0 Carlstad United

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik (75′ Adhavan Rajamohan) 

Marcus HaglindSangré

13 Iakovos Izountouemoi

3 Alex Simovski

7 Adrian Pettersson 

25 Karl Cunningham (82′ Athanasios Papadopoulos) 

10 Eyasu Alemayehu

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

11 Alagie Sosseh 

12 Nicklas Lindqvist (67′ Alan Naib)

Avbytare:

Filip Anger, Kevin Yildiz Edlund, Carl Johan Ågren, Adhavan Rajamohan, Athanasios Papadopoulos, Dimitrios Giantsis, Alan Naib 

Nästa match spelas den 20:e Maj klockan 16:00 hemma mot Arameiska/Syrianska IF på Spånga IP!

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

georgiosgultidis@gmail.com

+46 (0) 76 948 01 36