Umeå FC – Akropolis IF (1-1) 2-3

”En betydelsefull vinst och en otrolig laginsats är det första jag tänker på efter dagens match”

Akropolis är förbi Umeå FC i division 1 norra och på kvalplats till superettan efter dagens övertygande seger på Umeå Energi Arena. Konstantinos Stavrothanasopoulos, blev matchvinnare och matchens lirare med sina två mål i matchen. 

Bortalaget Akropolis började matchen klart bäst och skapade väldigt många farliga målchanser i början av matchen. Man spelade bollen säkert inom laget och genom snabba omställningar kom man till väldigt många avslut som dock inte resulterade i något mål.

Men det var Umeå som skulle göra matchens första mål. I den 18:e matchminuten lyckades Ismail peta in bollen efter en stökig situation i bortalagets straffområde. Hemmalagets första farliga målchans och 1-0 var ett faktum.

Akropolis fortsatte, trots baklängesmål att bjuda på fina anfall och det var en tidsfråga innan kvitteringsmålet skulle komma. I en snabb omställning och efter att Eyasu Alemayehu drivit upp bollen i offensiv planhalva, så serverade han Alagie Sosseh ett friläge som den sistnämnde tog vara på bästa möjliga sätt. Med ett fint vänsterskott så kunde Alagie skicka in kvitteringsmålet i den 44:e matchminuten. Ett viktigt kvitteringsmål strax innan halvtidsvilan, ett mål som gav ett starkt självförtroende inför den andra halvleken.

Ledningsmålet kom tidigt i den andra halvleken. Kostas Stavrothanasopoulos avslutade ett fint anfall genom att bredsida in ett fint inlägg fyra minuter in på halvleken, fint assisterat av Victor Söderström. Glädjen varade dock endast i några få minuter, hemmalaget svarade nämligen ganska snabbt på baklängesmålet. Redan i den 52:a matchminuten lyckades man kvittera genom Alexis och plötsligt hade vi skådat fyra mål på mindre än en timmes spel, ett tröstlös kvitteringsmål då Akropolis verkligen förtjänade ledningen i matchen.

Akropolis fortsatte att spela väldigt offensivt, men hemmalagets målvakt storspelade.

I den 57:e matchminuten kom så ytterligare en snabb spelvändning från bortalagets sida. Kostas Stavrothanasopoulos bröt in från högerkanten och avlossade ett skott utanför motståndarnas straffområde, ett distinkt skott. Bollen tog en vinglig bana och gick in mål, 2-3 var ett faktum och på bortalagets bänk kunde man ännu en gång glädjas över en ledning som denna gång varade till matchens slut.

– En betydelsefull vinst och en otrolig laginsats är det första jag tänker på efter dagens match. Vi genomför en fantastisk match där alla verkligen kämpar för varandra. Idag lyckas vi svara på ett underläge, ett kvitteringsmål och lyckas även sedan ta ledningen. Vi följer matchplanen, och åker hem till Stockholm med alla 3 poäng i bagaget. Personligen är jag väldigt glad över mina två mål i matchen, men det viktigaste är att laget vann och att vi inkasserade ytterligare 3 poäng. Vi fortsätter nu vår resa och nästa söndag möter vi serieledarna IK Brage, vi uppmanar alla våra åskådare att komma och stötta oss på plats, uttrycker dagens tvåmålsskytt Kostas Stavrothanasopoulos. 

Fler mål blev det inte i matchen och Akropolis kunde därmed inkassera sin fjärde raka vinst efter sommaruppehållet och totalt 18-4 i målskillnad på dem fyra senaste matcherna som man har vunnit. Siffror som visar tydliga tecken på vilka framsteg laget har gjort och hur man nu på allvar slåss om andraplatsen då man efter dagens match gick om Umeå i tabellen. En betydelsefull vinst mot ett lag som visat på en väldigt stark form under stora delar av säsongen.

Idag genomförde vi säsongens hittills bästa match. Vi spelade på ett utomordentligt sätt och var starka nog att lyfta oss efter baklängesmålet och kvitteringsmålet som vi släppte in. En betydelsefull vinst, en viktig bortavinst som gör att vi går upp på en andraplats i tabellen, jag är väldigt nöjd nöjd med lagets insats idag, sade huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos efter dagens match. 

Mål

  • 1-0 Dillan Ismail (18′)
  • 1-1 Alagie Sosseh (44’′)
  • 1-2 Konstantinos Stavrothanasopoulos (49′)
  • 2-2  Alexis Bbaka (52′)
  • 2-3 Konstantinos Stavrothanasopoulos (57′)

Varningar 

  • Akropolis IF: Marcus Haglind–Sangré (41′), Adrian Pettersson (95′)
  • Umeå FC: Yong (3′), Sillah (41′), Wikström (90′)

Akropolis startelva: 

22 Simon Lundgren (C)

14 Manolis Nikolakakis 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos 

17 Viktor Söderström

7 Adrian Pettersson 

6 Marcus Haglind–Sangré 

12 Nicklas Lindqvist (24 Maldin Ymeraj 86′) 

11 Alagie Sosseh 

10 Eyasu Alemayehu (9 Nikola Vasic 65′) 

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos (21 Adhavan Rajamohan 92′) 

Avbytare:

30 Filip Anger 

3 Alex Simovski 

21 Adhavan Rajamohan

24 Maldin Ymeraj

9 Nikola Vasic  

Nästa match spelas den 17:e september klockan 16.00 hemma mot IK Brage på Spånga IP!

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

georgiosgultidis@gmail.com