Seriepremiär och årets första riktiga test väntar!

Säsongen drar igång på riktigt under morgondagen då vi gästas av IFK Luleå i seriepremiären av Division-1 Norra. Vi på Akropolis-redaktionen har träffat huvudtränare Giannis Tsombos inför matchen som sammanfattar den knackiga försäsong som varit, vad han förväntar sig av motståndarna samt ger oss en lägesrapport kring truppen.

Äntligen! Seriepremiären är endast ett par timmar bort i skrivande stund som spelas på Spånga IP imorgon (lördag) med start klockan 14:00 om någon mot förmodan hade missat den infon.

Akropolis IF har kanske inte haft den försäsong man hade hoppats på med hela nio förluster på tio spelade matcher men samtidigt har förberedelserna mer handlat om att svetsa samman en trupp som genomgått en rad förändringar under transferfönstret. Imorgon kommer alltså det riktiga testet mot IFK Luleå, ett lag som Akropolis och Giannis Tsombos känner till väl i och med fjolårets drabbningar i serien.

– Om Luleå vet vi såklart en hel del om och vi vet från förra året hur vi ska spela mot dem taktiskt. De har inför årets säsong fått in en snabb kille på topp jämfört med förra året då de hade en mer targetspelare. Det är ett bollskickligt lag som vill bygga upp sitt spel kontrollerat och där har vi tankar kring hur vi ska agera, det gäller bara att förmedla det till gruppen så tror jag vi kan nå en bra prestation, säger Tsombos.

Hur ser det ut med skador och dylikt i truppen inför premiären?

– Efter en väldigt lång och skadefylld försäsong har i stort sett samtliga spelare tränat för fullt den senaste veckan, vilket är otroligt skönt med tanke på att vi haft åtta långtidsskador på rutinerade spelare och mycker småskador till och från som hållit många borta under perioder. Nu kan vi istället jobba med att få dem i form. Nu till helgen är Maldin Ymeraj borträknad (lätt sträckning), Makis Gezos är avstängd och Sakis Papadopoulos är tveksam till spel. Eyasu ”Lillen” Alemayehu är inte heller aktuell då han endast kört fullt en vecka efter sin knäskada.

Fjolårets succésäsong där man som bekant var endast två matcher ifrån avancemang till Superettan är bortglömd till den grad att man nu fokuserar på kommande utmaningar och de mål som satts upp inom truppen inför kommande säsong. Årets försäsong har inte givit ifrån sig några större glädjeämnen, i synnerhet inte resultatmässigt och de Akropolis-sympatisörer vi pratat med inför matchen har uttryckt sin oro kring just detta. Något som man enligt Tsombos inte ska lägga alltför stor vikt på.

– Visst, försäsongen har gått otroligt knackigt men vi som arbetar med det dagligen vet att det har sina förklaringar. Oavsett hur det har gått så vet vi att vi har bra spelare och en stark trupp. Det handlar om att få ihop det på den korta tiden vi haft inför premiären och vi tar med oss det faktum att vi har lika många poäng som alla andra inför premiären. Spelet har under senare tid sett bättre ut stundtals och vi behöver nu få ut en hög nivå på prestation under nittio minuter. Vi tar även med oss spelarnas mentala styrka som efter nio förluster fortfarande inte tvekar på lagets kapacitet.

– För oss känns det skönt att serien börjar då det blir lite av en nystart för oss. Vi kommer laddade och vid gott mod! avslutar Tsombos med.

Truppen inför lördagens seriepremiär mot IFK Luleå:

Simon Lundgren, Filip Anger, Linus Smedjegården, Felix Pettersson, Oskar Cederling, Kim Odelius, Alex Simovski, Simon Berg, Eyasu Alemayehu, Dimitris Giakos, Adrian Pettersson, Pavlos Mitropoulos, Roy Sevgili, Victor Söderström, Philip Andersson, Luca Gerbino Polo, Kostas Stavrothanasopoulos, Dimitrios Sialmas.

 

ALEXANDER THEODORIDIS
2016-04-15