VeckansMatchPlaylink_bp_akropolis

Inför: IF Brommapojkarna – Akropolis IF

Akropolis ställs mot serieledande IF Brommapojkarna ikväll klockan 19:00 på Grimsta IP. Vi har pratat med tränare Giannis Tsombos inför mötet som har gett oss en lägesrapport i truppen.

Båda lagen står på 7 spelade matcher inför kvällens möte och seriefavoriten tillika serieledande IF Brommapojkarna har ett ypperligt läge att dra ifrån i toppskiktet då man står på 16 poäng. Akropolis har 12 inspelade poäng och kommer stärkta med en övertygande seger senast hemma mot BK Forward.

S1750060
Lagen möttes tidigare under försäsongen där BP vann efter tennissiffror, nästan i alla fall, 5-1. Dock ska det betonas att Akropolis bara tio timmar innan match landade på Arlanda efter ett tufft träningsläger, förberedelserna var inte helt perfekta med andra ord. Det ska mycket till för att en liknande historia ska upprepas, vilket man givetvis hoppas på i BP-lägret men nej, jag sticker ut hakan här och lovar att det kommer bli jämnare…

Skämt åsido, Akropolis mönstrade en helt annan startelva senast hemma mot Forward där bland annat Eyasu Alemayehu och Adhavan Rajamohan fick förtroende från start för första gången i år och det gav utdelning direkt. Spelarna bidrog med en helt annan kreativitet och energi än de vi har upplevt från läktarhåll tidigare under säsongen och förhoppningsvis får vi se nämnda spelare på planen ikväll.

S1750073

Vi har pratat med Giannis Tsombos inför drabbningen som har gett oss en lägesrapport i truppen.

– Veckan har varit bra och det har varit en positiv stämning efter förra matchen. Vi har haft möjlighet att lägga in en extraträning där vi jobbat enbart med offensiva spelare och olika avslut. Tyvärr stukade Makis Gezos foten och kan inte delta ikväll. Filip Anger är sjuk och är inte med i truppen. Kostas StavrothanasopoulosSimon Turesson och Philip Andersson är alla tillbaka från sina skador och Maldin Ymeraj närmar sig spel. Kim Odelius är kvar på skadelistan. Vi ser fram emot en tuff uppgift ikväll!

Följande spelare är uttagna ikväll:
Simon Lundgren, Sebastian Larsson, Alex SimovskiLinus SmedjegårdenFelix PetterssonAdrian Pettersson, Adhavan Rajamohan, Oskar Cederling, Sakis Papadopoulos, Simon BergNikodemus Granberg, Philip Andersson, Roy Sevgili, Victor Söderström, Pavlos Mitropoulos, Kostas Stavrothanasopoulos, Luca Gerbino Polo.

ALEXANDER THEODORIDIS

Här nedan en Artikel från ettanfotboll.se

VECKANS MATCH – OMGÅNG 8

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Brommapojkarna och Akropolis. Serieledarna, tillika seriefavoriten, BP tar emot tabelltrean Akropolis på Grimsta. Det blir deras andra raka hemmamatch, en liten fördel för det redan så starka laget. Akropolis är dock inget lag man bör räkna bort, man har gjort större skrällar förut och kan mycket väl göra det igen. Vi kan nog vänta oss en tät match med mycket duellspel, som alltid med derbymatcher så brukar det smälla lite hårdare och det är mycket prestige med i spelet ute på fotbollsplan.

 

Olof Mellberg, IF Brommapojkarna

Det blev en seger hemma mot Sleipner senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det var en stabil match mot Sleipner. Sett till målchanser borde vi nog gjort några mål till men är ändå nöjda med att skapa så mycket mot ett välorganiserat lag.

Ni toppar allt jämnt serien, tätt följda av Vasalund, vad betyder det för självförtroendet?

Vi kollar inte så mycket på tabellen i nuläget utan fokuserar bara på nästa match. Vi är såklart nöjda över poängskörden så här långt men kan samtidigt inte göra något åt resultaten i de andra matcherna.

Den här omgången väntar ett Stockholmsderby mot Akropolis, vad vet ni om dem?

Vi mötte Akropolis på försäsongen så vi har ganska bra koll, även om de då precis kommit tillbaka från försäsongsläger och inte var helt på topp. Det är ett välorganiserat lag med en hel del individuell kvalitet, så det kommer bli tufft.

Att ni nu får två hemmamatcher i följd, vad har det för betydelse när ni är i god form?

Jag tror generellt att fördelarna är relativt stora med att spela på hemmaplan. Framförallt på grund av variationen i underlag mellan de olika arenorna, den är ganska kraftig i ettan. Både mellan konst- och naturgräs men också mellan de olika konstgrästyperna.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är ju två topplag som möts så jag tror det kan bli en jämn match. Förhoppningen är att vår flexibilitet och kreativitet i vårt anfallsspel i kombination med trygg defensiv ska avgöra till vår fördel i slutändan, men vi får se.

 

Giannis Tsombos, Akropolis IF

 

En stabil seger hemma mot Forward senast, hur ser du tillbaka på den matchen?

Jag ska väl säg att det var en av våra bättre matcher i år, vi har varit stabila och skapat mycket chanser innan man som helhet har vi inte fått ut allt som vi kan. Efter matchen mot Vasalund var jag ganska besviken och rörde om ganska mycket till den här matchen och det fungerade ju bra. Vi släppte inte till mycket trots att de är ett tungt lag att möta. Vi var kompakta och låg ganska bra i position så vi kontrollerade matchen på ett bra sätt tycker jag.

Tolv poäng och en tredje plats i tabellen, hur nöjd är du med er inledning av säsongen?

Poängmässigt är det väl helt okej, det enda som jag är missnöjd med är som sagt matchen mot Vasalund för där tycker jag vi ger bort tre poäng. Sen ska jag också säg att Vasalund i min mening är en allvarlig utmanare till seriesegern och förtjänar all respekt, men det är ändå en match som jag är missnöjd med. De andra matcherna har vi sett stabila ut och också tagit poäng med oss från. Och med tanke på vår försäsong och nyförvärv och allt så tycker jag att vi har fått ihop det ganska så snabbt.

Vad är skillnaden på årets upplaga av Akropolis kontra fjolårets?

Till att börja med så räknar folk lite med oss i år, förra året var vi lite underskattade. Spelmässigt försöker vi bygga vidare på det vi hade, men med fjorton nya spelare blir det egentligen att bygga en helt ny trupp. Sedan har vi fått in lite rutinerade herrar. Men det viktigaste är att vi har materialet för våra idéer, vi försöker kombinera det och skillnaden är väl att vi hitintills skapat mer i år än vad vi gjorde förra året och det blir en nyckel om vi vill vara med. Det är svårt och säg efter sju matcher vad som är skillnad, vi skapar mer i alla fall.

På tisdag gästar ni seriefavoriten Brommapojkarna, hur väl känner ni till dem som lag?

Jag skulle väl säg att vi känner till dem ganska så väl, jag kollar på de flesta motståndarna som vi möter ett par matcher. De är ett bra lag, de har fått in bra nyförvärv så man kan väl säg att de är det bäst spelande laget i serien. Det blir en svår match men de precis som alla andra lag har svagheter som man kan utnyttja.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer bli en intensiv match, det kan nog smälla på ordentligt. Vi vill visa att vi kan mäta oss med BP och visa att vi kan vara med och slå dem, de vill visa att de är bäst i serien. De vill nog vara bollförande och vi vill ha boll i rätt lägen, det kommer bli en tät match.

Matchen spelas på tisdag den 7 juni klockan 19:00 på Grimsta IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

JIMMY FORS

[email protected]