Akropolis IF – IK Sleipner (1-1) 3-1

DSC_0067

 

Akropolis gästades idag av IK Sleipner som kom på besök på ett soligt Grimsta IP. En härlig fotbollssöndag som kombinerades av ett väldigt soligt väder, årets kanske varmaste dag. Matchen i Grimsta bjöd på stor underhållning med högt tempo, en händelserik match som Akropolis vände i slutskedet av matchen. 

Akropolis inledde matchen piggt och stod för ett par farliga inspel under de inledande tio minuterna. Det gjorde även dagens motståndare, IK Sleipner, som efter fem minuter tog ledningen genom Daniel Andersson. Efter målet övergick matchen till ett övertag för bortalaget där de skapade ett flertal heta chanser men Akropolis lyckades hålla bollen från nätmaskorna resterande del av den första halvleken. Istället kvitterade hemmalaget strax innan halvtidsvilan, mittbacken Makis Gezos stod för ett fint nickmål som gick rakt upp i högra krysset.

Den andra halvleken började som den första slutade. Akropolis dominerade stora delar av andra halvleken och med fem minuter kvar av matchen kunde Akropolis utöka sin ledning med ett ”konstmål” som seglade in i Sleipner-målet, signerat av anfallaren Nikola Vasic som kom in istället för Alagie Sosseh under andra halvleken.

Alan Naib fastställde slutresultatet till 3-1, fint framspelat av Niklas Lindquist som kom runt på sin vänsterkant. Niklas stod för väldigt många, härliga framspelningar från sin vänsterkant, han var ett ständigt hot för bortalagets högerkant.

Akropolis visade ännu en gång en härlig attityd, laget lyckades både kvittera och ta ledningen trots ett tidigt baklängesmål. Olyckligtvis så skadade sig tre spelare under dagens match, Viktor Söderström, Makis Gezos och Maldin Ymeraj tvingades till byten vilket resulterade i ett antal interna byten, men trots det så blev lagets spel mycket bättre under andra halvleken och laget spelade upp sig mot slutet av matchen.

Akropolis IF:s huvudtränare valde att vila Marcus Haglind-Sangré och Viktor Strand som ändå följde med truppen till dagens träningsmatch.

Målskyttar: Makis Gezos 40′, Nikola Vasic 83′, Alan Naib 90′

Dagens startelva:

Anger

Söderström (Naib) – Gezos (Izountouemoi) – Ludzik – Yildiz Edlund (Ymeraj)

Alemayehu (Ågren) – Elmi (Papadopoulos) – Cunningham (Rajamohan)

Stavrothanasopoulos (Giantsis)- Sosseh (Vasic) – Lindkvist 

 

Nästa träningsmatch spelas hemma mot IK Brage söndagen den 2/4 klockan 14:00 på Grimsta IP. 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]
+46 (0) 76 948 01 36