Akropolis IF – Assyriska FF 1-0 (0-0)

grimstaip

Akropolis gästades av Assyriska FF i årets sista träningsmatch. Ett tufft genrep innan seriepremiären borta mot Sandvikens IF. Det var en jämn match idag på Grimsta IP, en match som Akropolis slutligen vann med 1-0 efter ett sent avgörande. 

Assyriska började matchen starkast och styrde matchen under de första femton minuterna. Hemmalagets försvarsspel var idag stabilt och välorganiserat där man löste de flesta situationerna som uppstod och gjorde det inte möjligt för bortalaget att skapa alltför farliga målchanser. Närmast ledning är dock Assyriska efter 20 spelade minuter. Vi tappar markering på hörna men nicken tar i stolpen. Spelet jämnade ut sig ju längre halvleken led.

Inför den andra halvleken gjorde tränaren Konstantinos Panagopoulos ett antal byten. Bl.a. kom Eyasu Alemayehu in på mittfältet och i den 60:e minuten byttes även Alagie Sosseh in. Alagie öppnade upp stora ytor i anfallet vilket även gjorde att mittfältet kunde spela upp sig och bli mer kreativt. Vi lyckades spela upp oss i banan vilket även resulterade i en 1-0 ledning genom Dimitris Giantsis med några minuter kvar av matchen. Extra glädje utbröt på bänken, då Giantsis verkligen har kämpat i flera månader med sin rehab, för att kunna komma tillbaka och hjälpa laget. Glädjande även att Adrian Pettersson var tillbaka i tröja nr7 idag och även han fick sina första 20 minuterna för i år.

Nu är försäsongen över och om en vecka startar allvaret då värdefulla poäng står på spel. Laget har spelat ett tio tal träningsmatcher med blandade resultat och prestationer. Man har för varje vecka som gått slipat på spelidén, analyserat och förbättrat svagheterna och misstagen. Vi hoppas kunna komma till seriestarten väl förberedda efter tre månaders tränade och matchande.

Det kommer att bli en spännande säsong som väldigt många utav oss verkligen har sett framemot. Det är ett nytt, ungt, spelsuget lag som kommer att spela i division 1 norra denna säsong.

Huvudtränarens (Konstantinos Panagopoulos) ord efter vinsten: 

– Jag är väldigt nöjd med insatsen och hela arbetet som mina spelare har lagt ned under försäsongen. Det är härligt att se hur alla spelare enskilt har utvecklats. Jag vill att alla spelare ska njuta för varje match som spelas och långsamt men säkert kunna bygga upp en trupp där alla strävar mot samma mål. Detta eftersom huvudpersonerna alltid är fotbollsspelarna, det är deras prestationer på planen som kommer att göra det möjligt. Vårt huvudsakliga mål är att växa och bli ett bättre lag.  Ett lag som dominerar genom sitt spel på gräsmattan. 

Dagens Startelva:

Simon Lundgren

Simovski – Haglind Sangré (46′ Gezos) – Ludzik (64′ Izountouemoi) – Strand (85′ Yildiz Edlund)

Ågren (46′ Alemayehu) – Atosh (72′ Pettersson) – Rajamohan (67′ Cunningham)

Lindqvist (60′ Sosseh) – Naib – Ymeraj (75′ Giantsis)

 

83′ 1-0 Dimitris Giantsis (A. Naib)

Nästa match är seriepremiären och spelas måndag den 17/4 kl 15 mot Sandvikens IF. Platsen är Jernvallen

Hemmapremiären spelas den 23 April klockan 15:30 mot Umeå FC på Spånga IP.

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]
+46 (0) 76 948 01 36