Sandvikens IF – Akropolis IF 1-2 (0-2)

Screen Shot 2017-04-17 at 18.22.53

Akropolis IF spelade idag årets första tävlingsmatch mot seriekonkurrenten Sandvikens IF på Jernvallen. Det var ett riktigt bra fotbollsväder, en match med väldigt många målchanser och spänning i slutskedet.

En match där Akropolis mönstrade en 4-3-3 formation, likt majoriteten av matcherna hittills under försäsongen, om inte alla, med Simon Lundgren (C) i målet och Viktor Söderström (v.back), Marcus Haglind-Sangré, Makis Gezos, Viktor Strand (h.back) i backlinjen.

Nicklas Lindkvist och Maldin Ymeraj tog hand om varsin kant i anfallet och centralt i mitten hade vi Karl Cunningham, Eyasu Alemayehu och Atosh Elmi i rollen som defensiv mittfältare. Alagie Sosseh fick återigen förtroendet från start som central anfallare.

Matchen inleddes väldigt piggt från Akropolis sida som forcerade framåt från första sekunden. Laget hade ett stort bollinnehav och radade upp målchanser under första halvleken. Hemmalaget kunde inte riktigt etablera något spel mot ett samspelt och dominant Akropolis. Simon i målet fick under första halvleken ingripa enstaka gånger, farligaste målchansen var ett friläge som Lundgren behärskat kunde rädda. Akropolis tog ledningen med 0-1 genom Eyasu Alemayehu, som i den 30:e matchminuten enkelt kunde rulla in bollen efter ett fint förarbete från Nicklas Lindkvist på vänsterkanten. Samme Nicklas gjorde även 0-2 till Akropolis i den 43:e matchminuten. Ett fint och välplacerat skott inifrån straffområdet. Bortalaget gick till halvtidsvilan med en 0-2 ledning.

Akropolis gick ut i andra halvlek och fortsatte anstormningen från första halvleken. Målchanserna var många och närmast kom Alagie Sosseh som med en cykelspark var millimiter ifrån att skriva in sig i målprotokollet, bollen gick dock tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Hemmalaget lyckades resa sig och i den 76:e minuten reducerade man genom Igbarumah. Akropolis hade sedan flera målchanser för att utöka sin ledning, men några fler mål blev det inte. Istället skulle hemmalaget få sista ordet när de på stopptid blev tilldelade en straff som tog på stolpen.

Akropolis spelade matchen igenom väldigt centralt och mittfältet var väldigt kreativt. Anfallet beståendes av Alagie, Nicklas och Maldin hade stora ytor och det resulterade i att målchanser var väldigt många. Försvarsspelet var för fjärde matchen i rad felfritt, de gav inga ytor alls till motståndarnas anfallande spelare.

Värt att notera att hemvändaren Adrian Pettersson, spelaren med flest matcher i Akropoliströjan byttes in i slutet av matchen.

Huvudtränarens (Konstantinos Panagopoulos) ord efter matchen.

– Vi spelar väldigt bra, samspelet fungerar alldeles utmärkt och hela laget kämpade för varandra. Vi spelade årets första tävlingsmatch och vi fick med oss 3 viktiga poäng. Olyckligtvis byttes både Viktor Söderström och Viktor Strand ut på grund av skador vilket resulterade i att vi fick göra många byten i försvarsspelet. Sammanfattningsvis så är jag nöjd med lagets insats. Nu börjar förberedelserna inför hemmapremiären nästa vecka mot Umeå FC. 

Varningar: Atosh Elmi 33′, Ohagen 68′, Eyasu Alemayehu 72′

Målskyttar: Eyasu Alemayehu 30′ 0-1, Nicklas Lindkvist 43′ 0-2, Igbarumah 76′ 1-2′

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

2 Viktor Strand (73′ Sebastian Ludzik)

4 Makis Gezos

6 Marcus Haglind-Sangré

17 Viktor Söderström (17′ Alex Simovski)

23 Atosh Elmi

25 Karl Cunningham (77′ Adrian Pettersson)

10 Eyasu Alemayehu

12 Nicklas Lindkvist

11 Alagie Sosseh

24 Maldin Ymeraj

Avbytare: Filip Anger, Alex Simovski, Sebastian Ludzik, Adrian Pettersson, Carl Johan Ågren, Alan Naib, Nikola Vasic

Nästa match spelas nästa söndag (23/4) hemma mot Umeå FC på Spånga IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36