Akropolis IF – Umeå FC (2-1) 2-3

Screen Shot 2017-04-23 at 23.20.20

En härlig publik, en fantastisk stämning, en dominant första halvlek av hemmalaget och en mindre bra resultat skulle bli dagens höjdpunkter i hemmapremiären på Spånga IP.

Hemmalaget Akropolis började starkast och tog välförtjänt ledningen redan i den fjärde matchminuten genom Karl Cunningham. Trots att startelvan såg ganska annorlunda ut till skillnad från premiärmatchen mot Sandvikens IF, så stod laget upp, hade ett stort bollinnehav och skapade väldigt mycket i det offensiva spelet.

Återigen fick vi se Nicklas Lindqvist dominera i en ovan roll för honom själv, nämligen den som vänsterback. Skador på både Viktor Strand och Viktor Söderström gjorde att även Iakovos Izountouemoi fick göra sin debut som högerback.

I den nittonde minuten kom Konstantinos Stavrothanasopoulos fint förbi på sin vänsterkant, bröt in i banan och avlossade ett skott som gick in i målvaktens vänstra hörn. 0-2 till Akropolis, ett väldigt bra spel och många kunde fantisera en drömstart med 6 poäng i de första två matcherna.

Men gästerna från Umeå gav inte upp och jobbade sig in i matchen. Innan halvlekens slut fick de in det viktiga reducerings målet på frispark som olyckligt tar på en hemmaspelare och ställer Simon i målet. Halvleken slutade 2-1.

Andra halvlek började med ett övertag för Umeå som gick för kvittering. I den 50:e matchminuten tilldelades hemmalagets Iakovos Izountouemoi sitt andra gula för dagen. Med en man mer på plan är det Umeå som styr i händelserna. I den 68:e minuten kvitterade man på hörna genom Freitas som omarkerad nickar in från nära håll.

Med den man kort kunde tyvärr hemmalaget inte stå emot forceringen från bortalagets sida, och i den 78:e minuten lyckades Umeå vända matchen och göra 2-3 genom Yong, vilket även blev slutresultatet.

Varningar: Makis Gezos 33′, Adrian Pettersson 88′

Utvisningar: Iakovos Izountouemoi 49′ (två gula)

Målskyttar: Karl Cunningham 4′ 0-1, Konstantinos Stavrothanasopoulos 19′ 0-2, Yong 34′ 1-2, Freitas 68′ 2-2, Yong 78′ 2-3

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

13 Iakovos Izountouemoi

4 Makis Gezos

6 Marcus Haglind-Sangré

12 Nicklas Lindkvist

7 Adrian Pettersson

25 Karl Cunningham (73′ Adhavan Rajamohan)

10 Eyasu Alemayehu

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos (68′ Alan Naib)

11 Alagie Sosseh

24 Maldin Ymeraj (53′ Sebastian Ludzik)

Avbytare: Sebastian Larsson, Kevin Yildiz-Edlund, Sebastian Ludzik, Atosh Elmi, Alan Naib, Nikola Vasic, Adhavan Rajamohan

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36

Officiell Matchsponsor

Screen Shot 2017-04-23 at 23.15.26