Enskede IK – Akropolis IF (1-3) 3-5

Enskede IP

 

”Målrikt på Enskede IP”

Det var två poänghungriga lag som idag skulle göra upp om tre mycket viktiga poäng. Efter en otroligt fartfylld och händelserik match bärgade Akropolis IF hem sin andra seger för säsongen. Detta gjorde man på årets hittills varmaste dag, matchen mot Enskede IK slutade med en klar 5-3 vinst, och publiken på Enskede IP fick totalt skåda 8 mål. 

Matchen började bäst för gästande Akropolis. Redan efter en minut avancerade Konstantinos Stavrothanasopoulos fint upp i banan och frispelade Nicklas Lindqvist som enkelt rullade in 0-1 till Akropolis. Vi fick se en väldigt händelserik första halvlek, Akropolis hade ett stort bollinnehav och spelade fint både från kanterna men även centralt, det ser man tydligt på dagens målgörare där yttermittfältarna och de centrala mittfältarna stod för målskyttet.

0-2 gjorde Eyasu Alemayehu efter ett fint inspel från vänsterkanten av Nicklas Lindqvist. Nicklas kom likt Konstantinos väldigt många gånger förbi på sin kant vilket även resulterade i att bortalaget Akropolis oftast kom till målfarliga avslut. Enskede IK lyckades reducera tio minuter innan halvtidsvilan genom Stefan Ostijic, men i den 43:e minuten sprang Nicklas på en fin djupledsboll, rundade målvakten och placerade enkelt in bollen i mål. 3-1 till Akropolis, fantastisk fotboll, en total dominans och Nicklas Lindqvist på spelhumör, en bra summering på hur första halvlek slutade.

Andra halvlek började bäst för hemmalaget. Enskede jagade tidigt ett reduceringsmål vilket man även lyckades med i den 53:e minuten genom Stefan Ostojic. Efter totalt fem mål var det många som inte trodde på att tre till skulle göras. Akropolis stod upp, balanserade spelet i försvaret med fina uppspel både från Makis Gezos och Marcus Haglind-Sangré och fortsatte sin anstormning antingen via firma Alex/Nicklas, Sebastian/Konstantinos eller via sitt mittfält och Alagie Sosseh som vann väldigt många dueller mot Enskedes försvarare.

I den 65:e minuten kom återigen Alex Simovski och Nicklas fint förbi på vänsterkanten, och efter ett fint samarbete slog Simovski in ett inlägg som Konstantinos Stavrothanasopoulos elegant, genom en konstspark avslutade på mål. Tempot började bli lite segare efter 2-4 målet och Sanneh kunde två minuter senare reducera till 3-4 (målet var väldigt likt det som Konstantinos gjorde). Enskede fick efter reduceringen ett större bollinnehav och jagade hastigt efter en kvittering. Man hade ett par anfallschanser men vårt försvarsspel löste de flesta situationerna väldigt bra. I den 82′ dribblar återigen Nicklas Lindqvist fint förbi Enskedes försvarare, spelar in bollen från sin vänsterkant till nyinbytte Karl Cunningham som enkelt kunde peta in bollen i mål och ge Akropolis en 3-5 ledning.

Det offensiva spelet fungerar stundtals utmärkt och man reser sig trots tre reduceringsmål. Defensiven lämnar dock en hel del att önska. Intressant för oss att följa fortsättningen då vi ser fram emot en väldigt spännande säsong.

Nästa match spelas Söndag den 7:e Maj klockan 16:00 mot Nyköping BIS på Spånga IP! 

Varningar: Eyasu Alemayehu 31′, Alagie Sosseh 45′, Sebastian Ludzik 88′

Målskyttar: Nicklas Lindqvist 1′ 0-1, Eyasu Alemayehu 21′ 0-2, Stefan Ostojic 38′ 1-2, Nicklas Lindqvist 43′ 1-3, Stefan Ostojic 51′ 2-3,  Konstantinos Stavrothanasopoulos 65′ 2-4, Sanneh 67′ 3-4, Karl Cunningham 82′ 3-5

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik

4 Makis Gezos

6 Marcus Haglind-Sangré

3 Alex Simovski

23 Atosh Elmi

21 Adhavan Rajamohan (60′ Karl Cunningham)

10 Eyasu Alemayehu

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos

11 Alagie Sosseh (70′ Nikola Vasic)

12 Nicklas Lindqvist (85′ Sakis Papadopoulos)

Avbytare:

Filip Anger, Kevin Yildiz-Edlund, Carl Johan Ågren, Alan Naib, Nikola Vasic, Karl Cunningham, Athanasios Papadopoulos 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36

Screen Shot 2017-04-23 at 23.15.26