Inför Akropolis IF – Arameisk/Syrianska IF

En härlig fotbollsdrabbning mellan nykomlingen Arameisk/Syrianska och Akropolis väntas imorgon på Spånga IP. Det förväntas bli en solig dag och bäddat för publikrekord på hemmaplan. Souvlakin kommer i vanlig ordning grillas på och vi ser redan framemot en publikfest.

Akropolis kommer från en förlust i senaste bortamatchen mot Carlstad United. Laget förlorade med 1-0 trots flera farliga målchanser i slutet av matchen.

Hemmalaget Akropolis har fortfarande skador på Viktor Strand, Maldin Ymeraj samt Makis Gezos, men får Viktor Söderström åter tillbaka i spel efter en kort skadeperiod. Veckan som gått har varit väldigt bra och tränaren Konstantinos Panagopoulos var nöjd med hur träningsveckan genomfördes på Akalla BP.

Arameiska/Syrianska är en klubb från Stockholmsförorten Botkyrka, som verkligen imponerat efter fem spelade omgångar. De har en bred och talangfull trupp, som med spetskvaliteter från spelare som Nahir Oyal (meriter från spel i Djurgårdens IF) kan göra skillnaden denna säsong. Klubbens tränarteam består utav Albert Krasniqi och Vadim Jevtushenko Jr, två tränare som verkligen lämnat avtryck i klubbar som Vasalunds IF och Valsta Syrianska FC (Albert har även hunnit med en kort sejour som assisterande tränare i Assyriska FF när de spelade i Superettan.

Klubben vann division 2 norra Svealand förra säsongen och gjorde därmed inför i år, comeback i division 1 norra, en serie som man senast spelade i år 2010.

Arameiska/Syrianska kommer från en seger senast mot IFK Luleå i en match som man dominerade från början till slut. Det är ett lag som har imponerat som nykomlingar i serien och efter fem spelade omgångar har de samlat ihop hela 10 poäng, en mer än hemmalaget Akropolis. Kristijan Cosic har varit lagets mest framträdande spelare hittills med mål i fyra raka matcher och anfallssidan har varit deras starkaste vapen hittills.

Konstantinos Panagopoulos har tillsammans med assisterande tränaren Johan Blomberg, tagit ut följande 18-mannatrupp till morgondagens match på Spånga IP: 

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

3. Alex Simovski

5. Sebastian Ludzik

6. Marcus Haglind-Sangré

13. Iakovos Izountouemoi

17. Viktor Söderström

Mittfältare

23. Atosh Elmi 

10. Eyasu Alemayehu

21. Adhavan Rajamohan

7. Adrian Pettersson 

25. Karl Cunningham

16. Sakis Papadopoulos

Anfallare

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos

9. Nikola Vasic

12. Nicklas Lindkvist

18. Alan Naib

19. Dimitrios Giantsis

Matchstart klockan 16:00 imorgon på Spånga IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36