Assyriska FF – Akropolis IF (0-0) 2-1

akropolis

En jämn match utspelade sig idag på Södertälje Arena. En varm, solig söndagseftermiddag bäddade för en fantastisk fotbollsmatch där hemmalaget i slutändan lyckades få med sig alla tre poäng. 

Akropolis började starkast och skapade väldigt många målchanser under inledningen av den första halvleken. Adhavan Rajamohan och Nicklas Lindqvist hade ett par farliga lägen att ge bortalaget ledningen, men något mål blev det inte.

get_fileSpelet var stundtals jämnt, förutom några enstaka situationer då hemmalaget lyckades kontra till sig några farliga målchanser, närmast kom man med ett fint avslut från nära håll som målvakten Simon Lundgren fint kunde rädda på mållinjen.

Andra halvlek såg helt annorlunda ut då Assyriska kom in som ett helt annorlunda lag. Man skapade väldigt mycket i offensiven, oftast genom sin vänsterytter,  Love Reuterswärd och tillslut fick man utdelning.

Tre minuter in på andra halvleken lyckades Viktor Söderström avsluta ett fint anfall och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Nyförvärvet från IK Frej var ett ständigt hot och tillslut fick han utdelning för sina fina djupledslöpningar.

Akropolis lyckades resa på sig, Maldin Ymeraj och Makis Gezos byttes in och man försökte skapa ett kreativt spel för att kunna kvittera. Man fick ett allt större bollinnehav och det ledde till ett farligt frisparksläge strax utanför straffområdet i den 60:e matchminuten, detta efter att Kostas Stavrothanasopoulos hade blivit fälld, något mål blev det inte denna gång.

Energin som saknades i första halvlek för att göra ett ledningsmål saknades än mer i andra och i den 74:e minuten lyckades hemmalaget utöka sin ledning till 2-0, denna gång genom Kevin Krans. Ett fint anfall med inspel från hemmalagets högerytter, som Kevin enkelt och behärskat kunde avsluta på mål.

Sista 20 minuterna hade Akropolis Nicola Vasic i forwarsbesättningen och det var andra matchen i följd som den välväxte anfallaren hittade nätet. Nikola Vasic kunde i den 88:e minuten, från nära håll, reducera till 2-1 för bortalaget. Det blev några heta målchanser i slutet men Akropolis lyckades aldrig göra ett kvitteringsmål. Istället fick man även Adrian Pettersson utvisad i den 89:e minuten.

Akropolis IF inkasserade därmed årets tredje förlust och man blir kvar på en femte plats i tabellen. Med lite flyt hade vi fått med oss en poäng, men Assyriska vinner rättvist.

Varningar: Alagie Sosseh 16′, Adrian Pettersson 40′, Adrian Pettersson 89′

Utvisningar: Adrian Pettersson 89′

Målskyttar: 1-0 48′ Viktor Söderström, 2-0 74′ Kevin Krans, 2-1 88′ Nikola Vasic

Startelvan: 

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik (58′ Makis Gezos)

Marcus HaglindSangré

13 Iakovos Izountouemoi

3 Alex Simovski

7 Adrian Pettersson 

21 Adhavan Rajamohan (71′ Nikola Vasic)

10 Eyasu Alemayehu (57′ Maldin Ymeraj)

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

11 Alagie Sosseh

12 Nicklas Lindqvist 

Avbytare:

Filip Anger, Makis Gezos, Viktor Söderström, Karl Cunningham, Atosh Elmi, Maldin Ymeraj, Nikola Vasic, 

Nästa match spelas den 3:e Juni klockan 16:00 hemma mot Vasalunds IF på Spånga IP!

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36