Akropolis IF – Vasalunds IF (1-0) 3-0

18902816_10154857863274983_1424161461_n

”Jag har en grupp som jobbar stenhårt för varandra”

Efter ett trist besök på Södertälje Arena senast, så var det ett revanschsuget hemmalag som tog emot Vasalunds IF på Spånga IP denna härliga lördagseftermiddag. Akropolis IF visade återigen att de är ett riktigt bra fotbollslag, oavsett tidigare resultat. Anförda av en publik i högform bjöd Akropolis på säsongens bästa 90 minuter, en match som många åskådare kommer att minnas framöver. 

Vasalunds IF började matchen bra, man hade bollinnehavet och Akropolis gav de stora ytor att spela på. De första tjugo minuterna fick vi inte direkt se några farliga målchanser, utan mer ett spel som fördelades mellan de båda lagen.

Det var fart, beslutsamhet och bestämda Akropolisspelare över hela gräsmattan. Akropolis började alltmer mot slutet av första halvlek att ta över matchen och efter halvtimmen spelad var det hemmalaget som styrde och höll i taktpinnen. Akropolis skapade ett par farliga chanser och till slut fick man utdelning i den 41:a matchminuten. Eyasu Alemayehu kom väldigt fint runt på högerkanten, spelade in bollen till en helt omarkerad Karl Cunningham, och denne kunde enkelt bredsida in 1-0 till hemmalaget. 18620208_1941189716113379_4521824616822716384_n

Vasalunds hetaste chans kommer i den 45:e matchminuten, men Filip Anger stod för en härlig räddning som resulterade istället till en hörna. Akropolis hade ytterligare en farlig målchans innan halvlekens slut efter ett fint uppspel från vänsteryttern Nicklas Lindqvist som olyckligtvis inte gav någon utdelning denna gång.

Andra halvleken är till en början Vasalund som äger mycket boll, Akropolis försvar spelade dock säkert. Man hade mycket hjälp av mittfältet som jobbade hårt och var kreativt.

En jämn andra halvlek som tog fart sista 10 minuterna. I matchens 87:e minut kom det förlösande 2-0 målet. Innan dess hade tränarteamet hunnit byta in både Adhavan Rajamohan på mittfältet och Viktor Söderström på vänsterbackspositionen.

Efter ett misstag i försvarsspelet som Nikola Vasic utnyttjade, så drev han bollen fint fram mot bortalagets straffområde och behärskat, med ett distinkt avslut kunde han göra 2-0 till Akropolis. En härlig känsla och trygghet inför de sista, avgörande matchminuterna.

Screen Shot 2017-06-04 at 00.19.38Vasalund försökte att lyfta sitt försvar och mittfält för att lyckas göra en reducering, vilket gav stora ytor i offensiven och speciellt från våra ytterkanter. I den 90:e matchminuten fick då Nicklas Lindqvist en härlig passning, dribblade sig förbi sin motståndare och spelade in till Kostas Stavrothanasopoulos som punkterade matchen genom sitt 3-0 mål.

– Jag vill ge gratulationer till alla mina 18 spelare idag. Både för resultatet men även för den fantastiska laginsatsen och attityden som mina spelare visar idag, jag har en grupp som jobbar stenhårt för varandra.  Det är sådana vinster som kommer göra att vi kan ta nästa steg, sade huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos efter dagens derbyvinst. 

Varningar: Akropolis: Makis Gezos 85′, Vasalund: Ekin Bulut, Zoran Akovic

Målskyttar: 1-0 Karl Cunningham 41′, 2-0 Nikola Vasic 87′, 3-0 Konstantinos Stavrothanasopoulos 90′

Startelvan: 

30 Filip Anger 

2 Viktor Strand (80′ Maldin Ymeraj) 

Marcus HaglindSangré (C) 

4 Makis Gezos

3 Alex Simovski (62′ Viktor Söderström) 

23 Atosh Elmi 

25 Karl Cunningham (74′ Adhavan Rajamohan) 

10 Eyasu Alemayehu 

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

9 Nikola Vasic 

12 Nicklas Lindqvist 

Avbytare:

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik

17 Viktor Söderström,

21 Adhavan Rajamohan

18 Alan Naib

24 Maldin Ymeraj

19 Dimitrios Giantsis

Nästa match spelas Söndag den 11:e Juni (16:00) borta mot Västerås SK på Solid Park Arena! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36